Vandaag voor 23:59 besteld, Volgende openingsdag ophalen of bezorgd

Vanaf 1 Maart 2023 Bubble Tea bij Nikita's

Gepubliceerd op 18 februari 2023 om 09:54

Wat is bubble tea?

Bubble Tea komt oorspronkelijk uit Taiwan en wordt steeds populairder hier in Nederland. Het is een niet-alcoholische cocktail op basis van thee. Bubble Tea of Boba Tea is een combinatie van thee, melk, siroop en tapioca balletjes of fruitparels. De smaak van de Bubble Tea hangt af van welke thee je kiest, welke siroop je kiest en welke smaak balletjes je kiest. De structuur van de balletjes maakt Bubble Tea tot een bijzondere ervaring en een heerlijk drankje, zeker in de zomermaanden!

 

Wat zijn Fruitparels?

De balletjes van fruitsiroop in een omhulsel van plantaardige gelatine (agar agar) vormen vrolijke bubbels die niet oplossen in het drankje, maar uit elkaar spatten wanneer je er op bijt. Hierdoor worden ze ook wel popping boba’s genoemd. Doordat de fruitparels vaak een andere smaak hebben dan de bubble tea zelf geeft dat een leuke smaakvariatie (Bron: Bobo Tea). 

 

Wat is Jelly?

Jellies zijn één van de vele mogelijke toppings voor bubble tea. De snoepjes worden gemaakt van het vruchtvlees van de kokosnoot of van de eetbare wortel van de Zuid-Oost Aziatische konjacplant. Jelly-toppings zijn in verschillende smaken verkrijgbaar en geven net als fruitparels een leuke smaakvariatie aan de bubble tea (Bron: Bobo Tea). 

 

Is bubble tea vegetarisch of vegan?

Ja, onze ingrediënten voor bubble tea bevatten geen zuivel, dierlijk gelatine of eieren. In plaats van gelatine wordt er gebruik gemaakt van  agar agar dat op basis is van zeewier.

De producten: thee, siropen, tapioca, jam, boba's en jelly zijn vegan. Daarnaast kan er gebruik gemaakt worden van plantaardige melk zodat de bubble tea volledig Vegan is. 

 


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.